Képzés adatlap - Szakács OKJ 34 811 04

Szakács OKJ 34 811 04

Nyilvántartásba vételi száma: E-001256/2015/A001

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

Betölthető munkakörök:

FEOR száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

5134

Szakács

Étkezdei szakács, Grill szakács, Hajószakács, Hidegkonyhai szakács, Közétkeztetési szakács, Melegkonyhai szakács, Pizzakészítő szakács

 

Belépési feltételek:

  • Iskolai végzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges
  • Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egyéb feltétel: -

 

Tantárgyak:

Azonosító

Modul megnevezése

Azonosító

Modul megnevezése

11518-16

Élelmiszerismeret

12095-16

Ételkészítési ismeretek

11561-16

Gazdálkodási ismeretek

11498-12

Foglalkoztatás I.

12096-16

Szakács szakmai idegen nyelv

11499-12

Foglalkoztatás II

12094-16

Ételkészítési ismeretek alapjai

11519-16

Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

Vizsgára bocsátás feltételei: Az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. 

Vizsgafeladatok:

  • Gyakorlati vizsgatevékenység

A) A vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítés alapja

A vizsgafeladat időtartama: 140 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 25 %

B) A vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítési ismeretek

A vizsgafeladat időtartama: 140 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 25 %

  • Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: A szakács szakmai ismeretei

A vizsgafeladat időtartama: 180 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 25 %

  • Szóbeli vizsgatevékenység:

A vizsgafeladat megnevezése: Konyhai ismeretek

A vizsgafeladat időtartama: 55 perc (felkészülés 35 perc fordítással együtt, válaszadás 15 perc ételkészítés alapjai és ételkészítési ismeretek + 5 perc idegen nyelv)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: (idegen nyelv 20%, ételkészítés 80%)  a teljes vizsgafeladat aránya: 25 % 

Képzés tervezett létszáma: minimum 10 fő maximum 30 fő

A képzés időtartam: 960 óra

Megengedett hiányzás mértéke: 10%, azaz 96 óra

Elméleti képzés óraszáma: 30 % 288 óra

Gyakorlati képzés óraszáma: 70 % 672 óra

 

Díjazás, tervezett kezdési időpont, helyszín

A képzés önköltséges, a képzés díjának meghatározása egyéni kalkulálás alapján történik. A képzés indításának időpontja, helyszíne a csoport igényeihez igazodik. Érdeklődés esetén hívja a +36/70/7014-053 telefonszámunkat, illetve személyesen keresse ügyfélszolgálati irodánkat a 4025 Debrecen, Miklós utca 19., ahol kollegáink állnak szíves rendelkezésére (email: office@wforceconsulting.hu).

Jelentkezz most!